Президентът на САЩ Джо Байдън представи част от мерките в сферите

...
Президентът на САЩ Джо Байдън представи част от мерките в сферите
Коментари Харесай

2 години безплатен колеж и предучилищно образование предлага Байдън |

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън показа част от мерките в сферите на образованието, детската грижа и здравеопазването от проекта за напредък на икономиката Build Back Better, оповестиха от пресцентъра на Белия дом. 

Байдън предложи спомагателни 4 години гратис обучение за всички американци - 2 години предучилищно и 2 години лицей. Според него с тази мярка приходите на приключилите гимназия и получаващите ниска работна заплата ще се усилят с близо 6000 $ годишно. 

Байдън предложи още възстановяване на изискванията за детска грижа и грижата за възрастни хора, 12 седмици заплатен фамилен или отпуск по медицински аргументи и др. 

" За да спечелим 21-ви век и за следващ път да водим света, да изградим същинска стопанска система... би трябвало да влагаме в нашите хора “, съобщи Байдън.

Все още не е ясна цената на огромния " човешки инфраструктурен план ". Според ръководителя на комисията по бюджета на Сената Бърни Сандърс промените могат да струват близо 6 трилиона $. От друга страна, сенаторът от партията на демократите Джо Манчин не желае планът да надхвърля 2 трилиона $. 

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР